Kelley Bader: The Sprudge Twenty Interview

Welkom bij The Sprudge Twenty Interviews gepresenteerd door Pacific Barista-serie. Bezoek sprudge.com/twenty voor een volledige lijst van Sprudge Twenty-honneurs voor 2022.

“Ik nomineer Kelley Bader die heeft gevochten om iedereen in mijn coffeeshop PBM te krijgen, opstond tegen het management, ons leerde over vakbonden en hoe we ons konden organiseren, en ons liet zien hoe samenwerken beter is dan afzonderlijk werken. We werden allemaal ontslagen en de coffeeshop ging dicht, maar Kelley hielp ons onze stem te vinden en hielp ons door te gaan. Sindsdien zijn we onze eigen koffiecoöperatie begonnen genaamd Slow Bloom en hij is een integraal onderdeel van die operatie. Hij hielp met het vinden van aannemers, hij werkte met de stad, hij werkte met advocaten voor onze arbeidszaak, hij hielp onze apparatuur te vinden terwijl hij een baan in het onderwijs had en naar school ging. Hij is een echt pareltje en zou als zodanig geëerd moeten worden. Zonder hem hadden we dit echt niet kunnen doen. Hij verlicht het café met zijn aanwezigheid en hij moedigt ons allemaal aan met zijn vastberadenheid, veerkracht en vindingrijkheid. Bedankt voor de kans om met jullie te delen hoe geweldig hij is.”

Genomineerd door Jina Imani

Heb je een koffiezetritueel?

Dus in mijn eigen tijd vind ik het leuk om wakker te worden en een 225g overgiet te maken met een Kalita 155. Gewoon een klein kopje. Een groot deel van het ritueel is de nacht slapen voordat ik denk aan de koffie die ik ‘s ochtends ga drinken. Het tweede beste deel is het drinken van de koffie.

Wat is de kwaliteit die je het beste vindt aan koffie?

Als we het hebben over kwaliteit in termen van smaak en zintuiglijke ervaring, dan ben ik een grote fan van hoge zuurgraad, en een grote fan van koffie uit Kenia in het bijzonder. Maar als we het meer hebben over de abstracte eigenschappen van koffie, dan is het de manier waarop koffie herinneringen zo goed vasthoudt. Herinneringen aan oude vrienden en nieuwe vrienden, aan het reizen naar nieuwe plaatsen, aan het wakker worden op onheilige uren van de nacht met iets waar je zeker spijt van zult krijgen, aan de mensen die je dient en waarmee je samenwerkt, aan een band met diezelfde mensen over hoe vreselijk een paar van de bovengenoemde klanten voor je waren, van slechte koffie in goede restaurants terwijl je gênante telefoontjes pleegt naar de liefde van je leven, van de manier waarop je opa nog koffie drinkt met anijs en hoe je nooit de dingen, laat staan ​​eraan ruiken, en hoe het aan het eind van de dag alleen maar water en zaden is, maar je vindt het nog steeds in elke hoek van je favoriete herinneringen.

Beste nummer om op dit moment koffie op te zetten.

Op dit moment zou ik moeten zeggen Dopesmoker door Sleep.

Heb je een favoriet kledingstuk om koffie in te zetten?

Ik heb deze schildersbroek die ik eigenlijk heb gekocht om te schilderen, maar sindsdien is het mijn braadbroek geworden omdat ik er door voel alsof ik echt aan de slag ga. En zo voel ik me ook graag als ik koffie zet.

Wat was de laatste kop koffie die je genoot?

Op het moment dat ik dit nu schreef, genoot ik halverwege een seminar van een heerlijke kop koffie uit de automaat van mijn school. Het was een blikje met iets hazelnootsmaak. Maar daarvoor heb ik koffie gedronken van lichtgevend we hebben gehad in onze winkel. Het was een passievrucht-koolzuurmaceratie-honingproces uit Colombia dat meer naar Sunny Delight smaakte dan naar koffie, wat cool is omdat ik begin te vermoeden dat niemand echt van de smaak van koffie houdt.

Wat is jouw idee van koffiegeluk?

Goede lonen en collectieve arbeidersmacht. Goede koffie zou ook leuk zijn.

Welk probleem in koffie wordt volgens jou kritisch over het hoofd gezien?

Ik denk dat we op dit moment veel prestaties op het gebied van koffie hebben, dat is super goed bedoeld, maar het komt van het proberen aan te wijzen of te spreken over grote wereldwijde problemen waar we zelden de macht aan hebben om iets aan te doen op dezelfde schaal als waar we getuige van zijn gebeurt op. Ik wil niet alles reduceren tot de totaliserende, alomtegenwoordigheid van laat-stadium kapitalisme, maar ik denk dat we er allemaal de druk van voelen op verschillende elkaar kruisende niveaus en weten dat er weinig aan te doen is, afgezien van posts op sociale media TOTDAT we krijgen georganiseerd en serieus worden om iets te doen op een schaal die voor ons toegankelijk is.

Ik kan koffie bijvoorbeeld niet ecologisch of ethisch duurzaam maken, maar wij in onze stad kunnen arbeidersmacht opbouwen waar een reële kans is om een ​​duurzamere winkel te maken in een specifieke, gelokaliseerde tijd en plaats die zich zou kunnen ontwikkelen tot een hulpmiddel dat bouwt meer georganiseerde macht op meer plaatsen in de wereld totdat we meer en meer een realiteit zien die duurzaam is voor echte mensen en niet alleen voor de zeer weinige mensen die de dienst uitmaken.

Dus de laatste tijd denk ik erover na, als we dit soort modewoorden spammen, moeten we ons misschien afvragen: wat proberen we eigenlijk in stand te houden en voor wie? Omdat dit allemaal al niet houdbaar is voor de meerderheid van de mensen die aan de onderkant werken. En misschien is het maar goed dat we niet volhouden wat we nu hebben als dat het geval is. Dat alles om te zeggen dat er geen enkel probleem is om meer of minder om te geven; van ecologische duurzaamheid tot raciale, gender- en seksuele gelijkheid en representatie, tot het beëindigen van de uitbuiting tot aan de top van de keten, ze kunnen alleen worden aangepakt als en wanneer we serieus werk maken van het organiseren van werknemers en overdenken dat wat we vertellen mensen waar we aan denken of om wie we geven belangrijker is dan wat we doen. En dat bedoel ik niet als kritiek op het discours; Ik denk dat taal krachtig en belangrijk is, het zwaait onze wereld op veel manieren die we als vanzelfsprekend beschouwen. Maar als er niet meer mensen echt eten op hun tafels en daken boven hun hoofd krijgen, denk ik dat we het kunnen veranderen.

Heb je al vroeg in je leven een “godshot” of een levensveranderend moment van koffieonthulling meegemaakt?

Jaren geleden werkte ik bij een koffiebrander in de stad, een zeer geliefde tweederangs winkel. Meer een café met broodjes en donkere, “ik hou van mijn koffie ouderwetse” koffie. Wat niet wil zeggen dat het slecht was, ik hield van de koffie. Maar de andere nieuwe koffiebrander in de stad duwde de derde golf binnen en werd vaak de hipster-plek genoemd die eigenlijk maar een paar jaar bestond. Onnodig te zeggen dat het een slechte reputatie had in de winkel waar ik was. Mijn bazen zagen het als verwaand en ik kan niet zeggen dat ze ongelijk hadden. Ik ging er nooit heen omdat ik dacht dat ik ontslagen zou worden, maar op een dag bracht iemand een zak met natuurlijke Panamese koffie, Elida Estate, denk ik. We brouwden het gewoon om te zien en ik had een moment van diepe spijt en verraad dat mijn winkel tegen me had gelogen over de koffie in deze winkel. Het was een vrij rechttoe rechtaan fruitbom van een koffie, maar ik had nog nooit in mijn leven iets zo geproefd als de proefnotities op de zak. Tot dat moment had ik nog nooit zoiets gehad, het was ongelooflijk. Twee maanden later werd ik daar aangenomen en zeven jaar later organiseerde ik een vakbond met mijn collega’s en nu is het weg.

Als je een baan in de koffie-industrie zou kunnen hebben, wat zou dat dan zijn en waarom?

Groen kopen lijkt me heel leuk, ik hou van reizen en koffie proeven en ik zou graag regelmatig naar origin gaan als onderdeel van mijn werk. Maar eerlijk gezegd zou ik elke baan in de koffie kunnen doen zolang er geen baas is.

Wie zijn jouw koffiehelden?

Chris en Becca bij Het Tulpenhuis in Redlands CA, waar je letterlijk de beste koffie brandt en zet waar je nog nooit van hebt gehoord.

Als je koffie kon drinken met iemand, levend of dood, met wie zou dat dan zijn en waarom?

Waarschijnlijk Anthony Bourdain. Ik heb hem nooit schriftelijk of in een van zijn tv-series over koffie zien praten, wat niet wil zeggen dat hij dat niet heeft gedaan, maar ik zou graag willen horen wat hij erover te zeggen heeft. Ik denk dat hij veel te zeggen heeft over deze hele wereld van koffiespecialiteiten die we hebben.

Heb je koffiebegeleiders?

Roasters die me veel hebben geholpen: mijn maatje Robb bij Windmolen Koffie en Noah bij Chapman. Maar mijn heren en redders zijn nu en altijd Chris en Becca in het Tulip House in Redlands, CA (alleen geiten).

Wat zou je willen dat iemand je had verteld toen je voor het eerst met koffie begon?

Dat niets van dit alles echt is. Je baas duwt je om een ​​anaërobe koffie van $ 9 te verkopen aan iemand die duidelijk niet weet of kan schelen wat dat betekent en gewoon een infuus van $ 2 wil, de koffiebro die binnenkomt om je te buigen omdat je Acaia Pearl Snake 2 niet kan spelen hij en zijn kan, de andere bro die er een punt van maakt om je naar je TDS te vragen alsof een van ons echt weet waar dat allemaal over gaat, de SCA-barista-comp je algemeen manager laat je dubbel trekken zodat ze kunnen trainen en dumpen duizenden dollars van het geld dat je voor je bedrijf hebt verdiend in een kenmerkende bev die niemand behalve betaalde rechters zelfs maar leuk zal vinden. Het is allemaal alsof, en dat is helemaal prima. Het is leuk om te doen alsof, ik doe het altijd in koffie. TDS is een coole maatstaf. Voor de lol. Maar doen alsof dingen die niet belangrijk zijn echt belangrijk zijn, betaalt de huur niet voor echte mensen die in de koffie werken en het leidt vaak de schijnwerpers weg van wat er echt aan de hand is, namelijk mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Waar zie jij jezelf in 2042?

Ik hoop dat ik op een bepaald niveau in de koffie werk, ik hoop dat ik in de buurt les geef, ik hoop dat ik dezelfde vriendengemeenschap heb die ik de afgelopen tien jaar heb gehad, en ik hoop dat ik nog steeds in Redlands, CA en mijn stad staat vol met coöperaties die eigendom zijn van arbeiders en die een leefbaar loon en een sterke arbeidersmacht hebben.

De Sprudge Twenty Interviews worden gepresenteerd door: Pacific Barista-serie. Bezoek sprudge.com/twenty voor een volledige lijst van Sprudge Twenty-honneurs voor 2022.


creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Kaffeedehopduvel.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart