The Star of Babe (James Cromwell, Not The Pig) heeft zichzelf net aan een Starbucks-balie gelijmd

Britse acteur en Primetime Emmy-winnaar James Cromwell klampte zich vast aan de toonbank van een Starbucks in New York City om te protesteren tegen de toeslag van het bedrijf voor alternatieve melk.

Per KOIN, Cromwell, wiens acteercredits Babe omvatten – waarvoor hij zijn Academy Award-naam ontving – The Babe, I, Robot, Big Hero 6, Jurassic World: Fallen Kingdom, the Green Mile en LA Confidential, nam het voortouw in de protestactie op dinsdagochtend door PETA. De demonstratie begon even voor 10.00 uur lokale tijd en was live gestreamd door de dierenrechtengroep, terwijl Cromwell een voorbereide verklaring voorlas terwijl hij bovenop het aanrecht zat waar hij zijn hand op had gelijmd. In de verklaring veroordeelt Cromwell de alternatieve melktoeslag bij Starbucks als “schadelijk voor het milieu en discriminerend voor degenen die lijden aan lactose-intolerantie, die treft mensen van kleur met een groter percentage”, per KOIN.

“Wanneer stop je met het binnenhalen van enorme winsten terwijl klanten, dieren en het milieu eronder lijden? … Wanneer stop je met het straffen van mensen voor hun etniciteit, hun moraal?”

De politie was snel ter plaatse en Cromwell en een andere demonstrant die zich aan de toonbank hadden vastgemaakt, maakten zichzelf ongeveer een half uur na het begin van het protest los. Volgens de berichtgeving is er geen aanklacht ingediend tegen een van de activisten.

Jezelf aan een oppervlak lijmen is de laatste tijd een populaire manier van protest geworden voor de dierenrechtenmenigte. Tijdens een play-off wedstrijd in de NBA tussen de Minnesota Timberwolves en Los Angeles Clippers, demonstrant plakte haar hand aan de rechtbank tijdens de wedstrijd uit protest tegen de eigenaar van Timberwolves, Glen Taylor, “die op brute wijze 5 miljoen vermoordde” [chickens] via ‘ventilatie stillegging’, per dierenrechtenorganisatie Overal directe actiebij Rembrandt Enterprises, een eierboerderij in Iowa, eigendom van Taylor.

Cromwell is ook niet de eerste beroemde Brit die mikt op Starbucks’ alt-milk upcharge. Vorige maand Sir Paul McCartney van Beatles en Wings roem een openbare verklaring afgelegd het afkeuren van de vergoeding voor niet-koemelk, zij het in iets zachtere tinten. “Ik zou u vriendelijk willen verzoeken om dit beleid ook in Starbucks USA in overweging te nemen”, aldus McCartney’s verklaring, gedaan in samenwerking met PETA.

De toeslag voor alternatieve melksoorten behoort tot het verleden. Terwijl amandel- of sojamelk ooit als nieuwigheid werd gezien of als iets dat alleen werd besteld door mensen met een lactose-intolerantie, is alternatieve melk tegenwoordig veel gebruikelijker, waarbij mensen er om een ​​aantal redenen voor kiezen, of het nu gaat om het milieu, de gezondheid of gewoon omdat ze verdomd goed zijn. Veel cafés hebben de toeslag voor niet-koemelk al afgeschaft, en sommige zijn zelfs zo ver gegaan om alternatieve melk tot het standaardaanbod te maken. Hier in 2022 is extra betalen voor alternatieve melk ongeveer net zo dwaas als betalen voor water.

Zac Cadwalader is de hoofdredacteur bij Sprudge Media Network en een stafschrijver gevestigd in Dallas. Lees meer Zac Cadwalader op Sprudge.


creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Kaffeedehopduvel.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart